Seznam alergenů

Seznam publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

 

  1. Obiloviny obsahující lepek
    • pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich
  6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody
    • mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

 

Zpět do obchodu